25 Mart 2014 Salı

Cilt Problemleri İçin Doğal Çözümler

 Herkese merhaba:) hepimiz doğanın bize sağladığı besinlerle besleniyoruz fakat doğa okadar zengin ki sadece beslenme amaçlı değil, güzellik ve bakım amaçlı kullanmamız da mümkün. Bazen bir sorunu düzeltmek için kullandığımız kimyasallarla malesef sorunu daha da çözümsüz hale getiriyoıruz. Bu nedenle, bizce ne doğru olanı mümkün olduğunca doğal çözümler aramak.
 Bu yazımızda sizlere bitkibilim ve güzellik uzmanı Suna Dumankaya'nın bazı sorunlara doğal uygulamalarla geliştirdiği çözümleri ve doğal bakım kürlerini paylaşacağız. Keyifle okumanızı dileriz:)

1.Göz çevresindeki morluklar için; Eğer alerjik bir cildiniz yoksa çileği ezip yumurta akı ve yulafla karıştırarak göz çevrenize uygulayabilirsiniz.
Kivi ve elmaları yedikten sonra sakın kabuklarını çöpe atmayın, göz çevrenize koyup beklettiğinizde morluklara iyi geldiğinizi göreceksiniz.



2.Sivilceler ve sivilce lekeleri için; Bal, limon suyu ve yeşil çay karışımıyla bir maske elde ederek sivilcelerinizin üzeribe uygulayın. Ayrıca doktorunuzun tavsiyesiyle aldığınız antibiyotiği ezip limon suyuyla karıştırıp sivilcelerinizin üstüne uygulayabilirsiniz.
3.Güneş lekeleri için; 1 tatlı kaşığı çökelek, 1 tatlı kaşığı süt, 1 çat kaşığının yarısı kadar kabartma tozu ve iki damla limonu karıştırıp lekeli bölgeye uygulayın. 15 dakika sonra ovalayarak çıkarın. Bu uygulamanın zamanı kıştır, kışın uygulanıp yaza hazırlanmak en doğrusudur. Ayrıca Suna Dumankaya yazın en az 30 spf koruyucular kullanmamız gerektiği konusunda uyarıda bulunuyor.


4.Çatlaklar için; 1 kahve fincanı toz şeker, 1 kahve fincanı türk kahvesi, 1 çay kaşığı tarçın, biraz süt veya suyla karıştırılır ve peeling görevi görmek üzere çatlaklara uygulanır. Bu uygulamadan sonra susam yağı ve limon suyu ile tonik yapılabilir. uzmanımız limonun cilt için çok yararlı olduğunun altını çiziyor. "Limon cildi sıkılaştırır, dirileştirir, beyazlaştırır." diyerek limonun önemini belirtiyor.
5.Ağda lekeleri için; Bu lekeler malesef birçok kadının ortak problemi. Çözümü ise basit, çeyrek armutu rendeleyin, 1 tatlı kaşığı yoğurt 1 çay kaşığı bebek pudrası ve 1 çay kaşığı nişasta ile karıştırın, haftada iki kere lekeli bölgelere uygulayın.
6.Yüzdeki soyulmalar için; Mutlaka koruyucu kullanılması gerektiğini söyleyen uzmanımız maden suyu ve elma suyunun soyulmalara antiseptik özelliği gösterdiğini söylüyor.
7.Yüzdeki belirgin kılcal damarlar için; Yulaf unu, süt, zeytinyağı, 1 çorba kaşığı taze ananas suyu karısımıyla maske yapın. Bu ciltteki hassasiyeti alır ve arkasından üzüm çekirdeği yağıyla masaj yapın. Fakat en önemli nokta yağın tamamen doğal olması.
8.Kırışıklıklar için; Mayanın nekadar yararlı olduğu uzmanımız tarafından da onaylandı. Yaş mayayı yoğurtla macun kıvamına gelecek şekilde karıştırın. Cildiniz hassassa süt kullanabilirsiniz. Yüzünüze uyguladıktan sonra 20 dakika bekletin ve önce nemli havluyla yumuşatıp ardından suyla durulayın. Suna Dumankaya maskenin göz çevresine de uygulanabileceğini, hiçbir zararı olmadığını ve doğal botoks görevi gördüğünü belirtti.
Biz de blogumuzda mayanın faydalarını sizinle paylaşmıştık. Kaçıranlar için daha önce yayınladığımız maya maskesi yazısını hatırlatalım ===> tık tık

3 yorum: